Een groep collega’s van IOK, IOK Afvalbeheer en Welzijnszorg Kempen fietst in het Hemelvaartweekend van 9 tot en met 12 mei de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Dit sportief evenement heeft in de eerste plaats als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Elk team dat aan de start verschijnt, verbindt zich ertoe om 5.000 euro startgeld in te zamelen.  IOK, IOK Afvalbeheer en Welzijnszorg Kempen sturen 3 teams op pad en hebben 15.000 euro ingezameld. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen, werden verschillende acties georganiseerd: een veiling van retrofietsen, spaghettilunches voor collega’s, een winterwandeling, een heerlijk ontbijtbuffet, verkoop van wafels, een drukbezochte quiz, auto’s wassen … Heel wat collega’s en sympathisanten staken de handen uit de mouwen. Mede dankzij hen werd dit mooie resultaat behaald.

In de 4 dagen van het hemelvaarweekend leggen de fietsers 250 km per dag af. De deelnemers gaan niet alleen de baan op maar rijden in peloton. Voor iedereen is er een gepaste snelheid met pelotons die aan 24, 27 of 30 km/u rijden. Per team van IOK, IOK Afvalbeheer en Welzijnszorg Kempen is er telkens 1 fietser op de weg die na 125 km wordt afgelost. Elke dag vertrekken de fietsers in Mechelen en komen er ook ’s avonds terug aan. De tocht gaat grotendeels over rustige wegen en alle Vlaamse provincies worden aangedaan. Op donderdag 9 mei doorkruisen de pelotons de Kempense contreien: Hoogstraten, Rijkevorsel, Beerse, Lille, Grobbendonk en Nijlen. Je kan de fietsers op zondag 12 mei aanmoedigen in Balen, Meerhout, Laakdal, Westerlo, Hulshout en Heist-op-den-Berg.